Asigurari

Asigurari

 

Cabinetul Veterinar ALFA VET srl are o experienta de peste 10 ani in domeniul asigurarilor in special in asigurarea oricarui animal de companie, de asemenea, asigurarea de malpraxis a medicilor/asistentilor veterinari precum si orice alte asigurari (RCA, asigurarea obligatorie a locuintelor, asigurari medicale de calatorie in strainatate, casco, etc) toate la preturi fara concurenta si, cel mai important, se asigura asistenta intr-un eventual proces de despagubire pentru orice dauna.

CONDITII DE ASIGURARE privind asigurarea facultativa a animalelor
Asigurarea cainilor si pisicilor de rasa

Se asigura cainii si pisicile de rasa apartinind atit persoanelor fizice cit si persoanelor juridice (institutii culturale, sportive, unitati ale Ministerului de interne, graniceri, vama etc.) care isi au domiciliul, sediul sau resedinta in Romania.

Se asigura numai animalele sanatoase de la 6 luni la 7 ani inclusiv pentru ciini si 9 ani inclusiv pentru pisici, in baza unui certificat de sanatate si a carnetului de vaccinari, eliberat de medicul veterinar de circumscriptie in a carei evidenta sunt. Animalele trebuie sa indeplineasca conditiile de rasa conform standardelor raselor celor mai raspindite pe teritoriul Romaniei.

Se acorda despagubiri in urmatoarele cazuri:

a) Mortalitate:
– ca urmare a accidentelor sau a unor boli interne sau accidentale;
– sacrificarea animalelor, daca aceasta s-a facut din dispozitia organelor veterinare, in urma unui accident sau boala care duce in mod cert la moartea animalului.

b) Sanatate:
– spitalizarea animalelor ca urmare a unui accident sau boala asigurata;
– tratament in urma unui accident sau boala asigurata, pentru recuperare intr-o clinica sanitar veterinara.

Se considera accidente pentru care se acorda despagubiri:
a) incendiul, explozia, actiunea curentului electric, calamitatile naturale, degerarea, sugrumarea, coliziunea cu mijloacele de trnsport, caderea unor corpuri pe animale, accidente de vanatoare;
b) atacul animalelor salbatice sau al altor animale.

Se considera boli pentru care se acorda despagubiri:
a) boli interne, chirurgicale si contagioase;
b) imbolnaviri accidentale ca: insolatia, veninul insectelor sau serpilor.

La cererea Asiguratului se poate asigura si riscul de furt sau moarte ca urmare a unei actiuni premeditate a unei terte persoane, in conditiile platii unei prime suplimentare de 50% din prima stabilita pentru celelalte riscuri.

In cazul sacrificarii animalului facuta fara o dispozitie legala data de organele sanitar veterinare abilitate, despagubirea se acorda numai atunci cind se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) imprejurarile pe care Asiguratul nu le putea prevedea si nici impiedica, au facut imposibila obtinerea dispozitiei de sacrificare, din cauza urgentei;
b) necesitatea sacrificarii a fost confirmata ulterior de catre medicul veterinar