Alimentatia pisicii

ALIMENTE INTERZISE

  • Carne sau produse din carne de porc;
  • Alimente prajite;
  • Mezeluri;
  • Branzeturi fermentate;
  • Cartofi, varza, mazare, fasole;
  • Dulciuri;
  • Nuci, alune, fistic, seminte;
  • Banane, pepene galben dulce;
  • Conserve de uz uman;
  • Albus de ou crud;

SE RECOMANDA

  • Carne de pui, vita sau cal;
  • Peste, de preferat cel oceanic. Poate fi dat si crud daca este foarte proaspat;
  • Ficat crud sau fiert;
  • Branza de vaci, cas, urda, telemea desarata;
  • Iaurt sau gris cu lapte indulcit cu miere, NU zahar;
  • 1 galbenus de ou / saptamana;
  • legume verzi ( salata , fasole verde, iarba sau frunze de papirus ) pentru tranzit;
  • hrana speciala in functie de varsta, greutate si starea de sanatate;

ATENTIE !

  • regimul excesiv pe baza de carne duce la aparitia litiazei urinare;
  • regimul trebuie variat astfel incat sa nu primeasca acelasi fel de mancare mai des de 3-4 zile;
  • numarul de mese /zi: la pui, o masa la 2 ore apoi se raresc treptat pana la 2 mese /zi;
  • hrana din conserve daca nu a fost consumata toata, va fi transferata intr-un recipient de sticla sau plastic si nu se va lasa in ambalajul de plastic;
  • apa de baut sa fie la discretie si proaspata;
  • se vor administra cure periodice de calciu si vitamine numai dupa consultarea medicilor veterinari;
  • NU administrati, fara sfatul medicului, medicamente de uz uman. Se pot intimpla accidente foarte grave!
  • Castroanele sa fie spalate zilnic;
  • Mancarea se va administra la temperatura camerei sau usor incalzita, dar niciodata direct de la frigider;
  • In cazul unui nou aliment, pisica va fi obisnuita treptat cu acesta;